Animatie

Breng merken in beweging

Je merk of campagne naar een hoger niveau tillen? Met animatie breng je als het ware iets tot leven. Je kan er gemakkelijk een stijl, gevoel of focus in overbrengen. Het belangrijkste is dat animaties altijd de aandacht trekken, ideaal dus als je net dat tikkeltje meer wilt. 

Wat is animatie ?

Het is de illusie van beweging door het na elkaar afspelen van verschillende stilstaande beelden, zogenaamde frames

Wat is het nut?

Er zijn verschillende vormen van visuele content. Zo zijn er bijvoorbeeld video’s (bewegende beelden) of infographics (stilstaande beelden). Sommige beelden worden niet goed vastgelegd door de camera of passen niet in de standaard infographic. Je hebt hiervoor een andere drager nodig. Het alternatief? animatie! Dit is een vorm van visuele content waarbij tekst en bewegend beeld kan worden gecombineerd. De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Je kan bijvoorbeeld ook animaties bovenop videobeelden plaatsen om de aandacht op een bepaald stukje beeld te vestigen.

Animatie

Bekijk hier een voorbeeld van een project voor een klant in de auto-industrie. Deze animatie werd op een scherm weergegeven op een evenement. De bedoeling was om de deelnemende merken vlot in de kijker te zetten en de bezoekers richting de discovery room te brengen. Leuk om te weten, ook de Discovery room zelf had Njord ontworpen.