Digital design (UX/UI)

Jouw merk in een online wereld

Een groot deel van wat we vroeger ‘in real life’ deden, doen we nu digitaal. Reizen boeken, shoppen, bankzaken, noem het maar op. Digital speelt daarmee ook een steeds grotere rol in de beleving van een organisatie, merk of product. De overgang van fysiek naar digitaal en andersom mag gevoelsmatig niet te groot zijn, maar online gelden er wel andere regels.

Ontdek het verschil tussen een duidelijke en onduidelijke User Interface

Hier zien we een goed voorbeeld van wat een duidelijke user interface kan doen aan het weernemen van informatie. In het eerste voorbeeld zijn de elementen zoals titel, foto en omschrijving niet uitgelijnd met elkaar wat een rommelige uitstraling weergeeft. De call-to-action knop valt niet op naast de andere knop die een fellere kleur heeft gekregen.

De tweede user interface is mooi uitgelijnd en de call-to-action knop is het meest uitnodigend. Zo zal de bezoeker van je website sneller geneigd zijn hierop te klikken. Yes, een nieuwe lead of verkoop is binnen!

Wat is het?

Digital design vertaalt je merkidentiteit en de gedachten achter je merk naar digitale vormgeving. Het bepaalt de vorm van je website, je e-mailmarketing, je intranet en je apps. Het laat de digitale wereld van je merk tot leven komen. Het is een discipline dat blijft groeien en het is net die groei dat parallel loopt aan de toename van mogelijkheden en online platforms.

"Het laat de digitale wereld van je merkt tot leven komen."

Een sterk digitaal design zorgt ervoor dat je doelgroep en je klanten je zien tussen alle andere schepen (aanbieders) en dat op al je kanalen. Een digital design moet daarom helemaal aansluiten op de verwachtingen van je online publiek.

Voel je je al varen over de grote golven of heb je eerder het gevoel dat je water binnenkrijgt? Contacteer Njord, samen varen we naar de volgende haven.

Waarom?

Digital design is belangrijk omdat het steeds vaker de eerste indruk bepaalt die mensen van je krijgen. Steeds meer oriënteren we ons eerst online. Opvallen is dan de boodschap, een goede indruk maken en mensen een prettige beleving voorschotelen. Waar die oriëntatie dan ook begint, ook dat mag je niet vergeten. Niet iedereen volgt de natuurlijke of normale stroom naar jouw digitale aanwezigheid.

Design projecten

Geniet hier van enkele van onze design projecten